Opleidingen

Leren Duiken bij Aqua-Viva

Door een Duikopleiding te gaan volgen via Aqua-Viva zet je de eerste stap op weg naar een fantastische hobby. Leren duiken is niet moeilijk, alleen er zijn een aantal dingen die je moet weten en oefenen. Aqua-Viva is een NOB-vereniging (Nederlandse Onderwatersport Bond), en het adres voor een kwalitatief goede én internationaal erkende duikopleiding te starten. Via Aqua-Viva kun je iedere NOB-duikopleiding volgen, van 1* duiker (Open Water) tot en met 4* duiker (Dive Master). Ook worden er via ons diverse specialisaties verzorgd, denk hierbij aan; Onderwaterfotografie, Onderwaterbiologie, Decompressie duiken, Zoeken en Bergen, Redden en nog veel meer.

Tevens maakt Aqua-Viva deel uit van de Rotterdamse duikfederatie. Dit is een samenwerkingsverband tussen de NOB verenigingen binnen de Rotterdamse gemeente grens. Dit heeft het voordeel dat we gezamenlijk zo´n beetje alle mogelijke specialisaties kunnen aanbieden.

Opleiding 1* Duiker (Open Water Diver)

De eerste duikopleiding wordt echt een hele ervaring, je gaat immers voor het eerst echt in het buitenwater een duik maken. Bij de 1* opleiding ligt de nadruk op het vertrouwd raken met de duikuitrusting en de verrichtingen die je onderwater moet beheersen. Hier door is het dus niet te zeggen hoe lang deze opleiding duurt, dit is persoon afhankelijk, hoe makkelijk pak je dingen op of niet. Er staan gemiddeld ca. 6 zwembad lessen van 1 uur voor en ook ca. 6 buitenwaterduiken.

De cursist dient zelf voor een basis snorkel uitrusting te zorgen bestaand uit; snorkel, duikbril, binnenvinnen en een loodgordel met ca. 4kg lood.

                    Richtprijzen basisuitrusting:

Snorkel € 10,–
Duikbril € 35,– tot € 70,–
Binnenvinnen € 35,– tot € 70,–
Loodgordel € 12,– tot € 30,–
Lood (ong. 4kg) € 20,–

 Duikkeuring

Om verantwoord te kunnen gaan starten met de duik opleiding moet je medisch gekeurd zijn. Onder water krijgt het lichaam namelijk te maken met hele andere aspecten (o.a. perslucht, waterdruk e.d.) dan op het land. Daardoor worden heel andere eisen aan het lichaam (en psyché) gesteld. Kleine medische kwalen of ziekten kunnen onder water tot grote problemen leiden. Een sport(duik)arts is speciaal opgeleid om duikkeuringen te verrichten en kan u het beste adviseren.

Opleiding 2* Duiker (Advanced Open Water Diver)

Wil je je na de 1* duik opleiding verder verdiepen in de duiksport, onder gevarieerde omstandigheden, denk hierbij aan ´Nachtduiken´, ´Getijdenduiken´ en ´Diepere Duiken´, dan is de 2* cursus het perfecte vervolg.

De 2* duiker doet in zijn opleiding ervaring op met het plannen en veilig uitvoeren van duiken onder diverse omstandigheden zoals hierboven omschreven. Er wordt bovendien aandacht besteed aan de meest voorkomende duikgerelateerde aandoeningen: hoe herken je ze en hoe moet je erop reageren?