Ardennen Duikweekend 2015

 

 

 

IMG-20150918-WA0004Vrijdagmiddag vertrokken de eerst 4 Marja, Eric G, Marjan en Jako, naar Barvaux in de Belgische Ardennen. Na enig zoeken lag de sleutel  van ons huis onder een steen. Na alle tassen te hebben uitgepakt gingen wij in Durbuy  eten.

 

 

 

A wel … de zon scheen heerlijk op ons terras.IMG-20150918-WA0002

 

In de avond kwamen Arjan ,Esther  en  Saar. Eric B is op deze avond in Utrecht voor de prijs uitreiking  van zijn ingezonden onderwaterfoto’s van de Nederlandse kampioenschappen. Hij werd op de voet gevolgd de apps vlogen heen en weer.

Een 2e plaats voor zijn macro foto super! Maar toen werd het stil……en zijn wij naar bed gegaan. De volgende morgen hebben wij met hem afgesproken om 10.00 uur bij Sprimont voor onze eerst duik.

En deze duik was geweldig! Helderzicht veel vis waaronder karpers en voorns en snoeken. Marjan en Marja zagen een steur.  Eric en Arjan zagen er  5 wat dieper gelegen . Eind van de duik lag alleen Aqua Viva in het water Eric G was onze duikleider  en fotograaf aan de kant. Wij hebben mooie foto’s  en filmpjes gemaakt.  Even een broodje eten  en op naar de volgende locatie. IMG_7974

La Gombe hier is het wat drukker.  Maar onder water merkten wij hier niets van. Toch  op een dag als deze gaan 200 duikers de steengroeve in! De duik was ook weer erg leuk. En eindigde met heel veel vissen. De steuren zwommen zo tegen  je aan zelfs tegen je bril hahaha.  Geweldig jammer maar onze lucht is bijna op dus naar boven. Daar kreeg Eric B nog een 10 minuten taak om standby zwemmer te zijn met een touw om zijn middel stond hij serieus stanby!

Ether heeft lekker geluierd en Jako heeft een km of 80 gefietst  in de omgeving. Later zijn zij samen  naar Durbuy gereden om een restaurant  te zoeken. Weer in ons huis lekker douchen en op naar het restaurant welke Esther en Jako hebben uitgekozen. Helaas regent het nu behoorlijk  maar mag de pret niet drukken en hebben lekker gegeten en geproost op Eric B zijn 2 plaats.

Voor de 2e keer gaat de openhaard aan gezellig!!!Later op de avond hebben triviant gespeeld en  een spelletje hint, wij  hebben  zo gelachen.

De volgende morgen uitgeslapen, uitgebreid ontbeten  en hierna  naar de antiek markt in Durbuy. In de middag vertrokken wij en ging de sleutels  in de brievenbus.

Dit was een erg leuk, voor herhaling vatbaar, clubweekend ondanks de lage opkomst was de pret er zeker niet minder om!Site